Holistische therapie~ ontdek de kracht van SAMEN ~

Holistische therapie gaat uit van het totale plaatje in het samenleven met je hond. Het gaat niet alleen over de hond maar ook over jou. Er wordt niet alleen gekeken naar (probleem)gedrag van de hond, maar ook naar leefomstandigheden zoals voeding, stress, gezondheid, beweging, blokkades, eventueel trauma of andere factoren die invloed kunnen hebben op het welzijn van jouw hond. Bij holistische therapie is er geen sprake van een quickfix of symptoombestrijding. We kijken naar een dier of mens als geheel, aangezien alles met elkaar in verbinding staat, fysiek, emotioneel &mentaal, energetisch & spiritueel.

Alle onderdelen worden meegenomen om tot een passende behandeling te komen. Het lichaam wordt geobserveerd, door middel van de subtiele signalen, de lichaamsbewegingen of op het gebied  van een specifieke fysieke klacht. Eventueel ook door middel van iriscopie. Is er sprake van pijn en hoe lang speelt dit al? Wat laat de hond zien? Op emotioneel en mentaal gebied wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe de hond reageert op specifieke prikkels, zonder er een oordeel over te hebben. Wat doet dit gedrag of deze reactie met jou als eigenaar? Op energetisch niveau wordt gekeken naar een eventuele disbalans in de energievelden van het lichaam. Daarnaast kunnen er dieperliggende oorzaken naar de oppervlakte komen als we op een meer spiritueel niveau gaan zoeken naar de oorzaken van de klachten. Kortom, het totale plaatje komt aan bod.

Wanneer kies je voor holistische therapie?

Fysiek

Ziekte en pijn blokkeert de natuurlijke stroming in het lichaam. Honden zijn meesters in het verbloemen van pijn of ongemak. De kunst is om de subtiele signalen te herkennen, ook bij het gebruik van eventuele medicatie. Als jouw hond niet lekker in zijn vel zit geeft dit stress. Dit kan ook door verkeerde voeding komen, het darmstelsel en het brein hebben een zeer sterke uitwerking op elkaar en daarmee op het geheel. Ook honden met ouderdomsklachten of herplaatshonden kunnen veel baat hebben bij holistische therapie, zie het maar als een soort APK.

Emotioneel/mentaal

Emotionele of mentale trauma’s kunnen in dit leven of in vorige levens zijn ontstaan. Soms is er bewustzijn op een trauma in dit leven, simpelweg omdat je getuige was van de gebeurtenis. Denk aan situaties als vuurwerkangst, honden uit het buitenland of een aanval van een soortgenoot. Trauma’s kunnen ontstaan zijn tijdens de conceptie, de dracht en/of de geboorte of al daarvoor. Er kan traumaheling plaatsvinden door de oorzaak te achterhalen en vervolgens het trauma in beweging te brengen. In dit proces is het een waardevolle toevoeging voor een hond om hierin ondersteund te worden.

Energetisch

Alles wat zich fysiek uit, begint met een verstoring in één van de energetische lichamen zoals aura, chakra’s of meridianen. Deze verstoringen zijn veelal niet zichtbaar vanuit een driedimensionale blik. Indien je tijdig een desbetreffende verstoring opspoort, kun je ernstigere disbalans voorkomen. Er kan op verschillende manieren worden getest of er een verstoring op energetisch vlak aanwezig is. Ook voor het helpen herstellen van een energetische disbalans zijn er diverse technieken die kunnen worden ingezet, afhankelijk van wat passend is voor jouw dier.

Spiritueel

Vaak wordt de nadruk gelegd op iets wat geheeld moet worden. Dit kun je in feite omdraaien, we zijn allen in essentie al volkomen heel. Dat wil niet zeggen dat we geen problemen, pijnen, onbegrip of ongemakken meer ervaren. Op spiritueel vlak kunnen we de eventuele schaduwen of onzichtbare patronen ontrafelen die op dat moment naar de oppervlakte komen om jou en/of je dier te helpen/ondersteunen in zijn proces. Daarbij is het van belang om volledig te vertrouwen op het levenspad van jou en je dier. Op spiritueel gebied kunnen er wonderlijke dingen gebeuren.

‘Don’t walk behind me.

Don’t walk in front of me.

Just walk beside me and be my friend.’

Albert Camus

Hoe ziet een sessie eruit?

Holistische therapie vind altijd live plaats, bij de hond thuis of op de locatie van De Wonderlijke Reis in De Klomp, afhankelijk van wat het beste is voor de hond of afhankelijk van de vraagstelling.

Een sessie duurt 2 tot 2,5 uur.

Bijdrage per sessie: €225,-
*  excl. eventuele reiskosten
– 49 cent per kilometer
– boven 30 minuten reistijd komt er €20 per half uur reistijd bij