Marian de Lange

Mijn passie voor dieren is al vroeg begonnen. Geboeid en dromerig kon ik als kind zijnde uren naar paarden, vogels, andere dieren, planten, kruiden en bomen kijken. Obsereverend in wat er gebeurde. Door het waarnemen en observeren kon ik zien en voelen wat er aan dialoog naar voren kwam. Tijdens mijn werk in een dierenasiel raakte ik gefasineerd in gedrag en communicatie. Daar begon mijn zoektocht naar hoe om te gaan met dieren.

De vele opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd gaven geen volledige antwoorden, het rijmde niet met wat ik van binnen voelde. De diverse zeer uiteenlopende studies hebben er toegeleidt dat ik zeer breed en veelzijdig ben opgeleidt, de tools die ik inzet zijn dan ook divers.

Ik werk en leef vanuit een holistische visie, kijkend naar het totaalplaatje!

Het gaat er niet om wat je bereikt, maar hoe je daar samen naartoe groeit.

Het unieke zien in ieder moment, van elk individu, dier, mens en de natuur

Mijn eigen dieren zijn mijn grootste leermeesters geweest. Ik ervaar hun als een groot wonder wat ze mij hebben laten zien en welke richting ik op werd gestuurd, welliswaar toendertijd onbewust. Maar ook mijn kinderen hebben hier een grote rol in gespeeld (en nog steeds) Het ontrafelen van mijn eigen conditioneringen was en is nog steeds een proces. Tegenwoordig vertrouw ik feilloos op datgeen wat ik voel in mijn lichaam, iets klopt of iets klopt niet, daarbij hoef ik niet te gaan bedenken wat er wel/ niet klopt.

Ik ben een groot voorstander van kijken naar mogelijkheden en hoe kan een mens of dier zijn/ haar volle potentie leven, zonder dat er een etiket opgeplakt wordt, ingekaderd wordt of volgens een protocol behandeld wordt. Ik zie een ieder uniek in zijn/ haar soort. Samen tot elkaar komen , in verbinding en ieder op zich zonder dat je je hoeft aan te passen, volledig kunt Zijn.