~ samen groeien ~Puppy cursus

Wat leuk! Je hebt een nieuw gezinslid verwelkomt! Dat is een spannende tijd waar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. Ik kan me voorstellen dat je veel vragen hebt bij de opvoeding van een puppy, het is een wonderlijke reis die je samen af gaat leggen en daar help ik je graag bij.

Sociaal vaardig gedrag

Voordat de pup in huis komt of vlak daarna kunnen we starten met de puppycursus. Samen kijken we waar jouw behoeftes liggen. Je kunt ondersteuning verwachten over goede voeding, het leren omgaan met frustraties, het begeleiden en begrenzen tijdens wandelingen of omgaan met bezoek, het omgaan met emoties van je kersverse pup, maar ook bij het ontdekken van de wereld.

Ook leer je meer over waar de behoeften van de pup liggen, hoe je pup alles beleeft en hoeveel rust en regelmaat je pup nodig heeft. Door inzicht te verwerven over de verschillende ontwikkelingsfases van je pup, kun je je pup optimaal begeleiden. Want waarom bijten pups? Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Welke vaardigheden zijn belangrijk? Wat doe je wel en wat ook vooral niet? Hoe kun je je pup helpen bij het zindelijk worden? Of bij het alleen thuis leren zijn?

Sociaal vaardig gedrag wordt niet getraind, maar is een vaardigheid die door juiste begeleiding van binnenuit komt. Het is dan geen kunstje geworden (geconditioneerd), maar een interne vaardigheid, wat ervoor zorgt dat je hond andere honden goed kan lezen en daarop relaxed kan reageren.

Je leert hoe je aansluiting kunt vinden bij elkaar, zodat jouw pup zich goed kan ontwikkelen vanuit zijn eigen kern. Hierdoor bouw je een fijne relatie op die gebaseerd is op werkelijke wederzijds respect en vertrouwen. En wie wil dat nou niet?

En dit alles zonder gebruik te maken van brokjes!

‘Live as puppies do; like everything is an adventure.’

Wat komt er voorbij?

Na ruim 30 jaar onderzoek, ervaring en studie, begeleid ik alleen nog puppy’s op individuele basis. Mijn ervaring is dat men in deze belangrijke en intensieve leerperiode heel snel over de grenzen van een puppy heen kan gaan, waardoor het leerproces wordt verstoord of vertraagd.
Als jouw pup de kans krijgt om zijn eigen tempo te kunnen volgen, waarbij hij in zijn eigen kern kan blijven, zonder dat er over zijn grenzen wordt gegaan, dan voorkom je daarmee veel stress. Met de juiste begeleiding kun je de hoeveelheid stress doseren in wat jouw pup emotioneel en fysiek aankan. Dit is van essentieel belang voor het zelfvertrouwen en het leerproces van de hond. Dit zorgt uiteindelijk voor een stabiele hond.

Hoe ziet de puppycursus eruit?

De begeleiding van jouw pup kan in het bos, op ons belevingsveld of gewoon in of rondom het huis of de tuin. Overal valt genoeg te ontdekken en te leren waardoor ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Ook besteden we aandacht aan het komen en wandelen aan de lijn. Je leert de subtiele signalen te begrijpen en interpreteren, met andere woorden, je leert de hondentaal te lezen.

De puppy begeleiding is altijd maatwerk, afgestemd in het moment, op wat nodig is, er is geen standaard oplossing. Elke pup en zijn mensenfamilie zijn immers anders, zo ook elke situatie!

We kijken naar zijn individuele mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Zodat ze in staat zijn hun wereld te begrijpen en eigen keuzes kunnen maken. Hiermee bouw je een fijne vriendschap op met je pup.

Voor de ervaring met andere honden, brengen we de pup in contact met sociaalvaardige volwassen honden.

Een puppycursus bestaat uit vier lessen. Dit kan ingepland worden naar wens, 1x per week, 1x per twee weken of anders.

Een les duurt 1 tot 1,5 uur.

Bijdrage cursus: €295,-
*  excl. eventuele reiskosten
– 49 cent per kilometer
– boven 30 minuten reistijd komt er €20 per half uur reistijd bij