Speuren & wandelen in de Eifel~ ontdek je plekje in Duitsland ~

Een lang weekend in de glooiende vulkaaneifel in Duitsland! Vier dagen waarvan 50% bestaat uit wandelen en 50% uit speuren (mantrailing). Lekker even weg van thuis waan je je hier in een andere wereld. Ervaring met speuren is niet nodig, dit weekend is voor iedereen die plezier wil beleven met zijn hond.

Op twee van de vier dagen staat wandelen centraal. Langs mooie kronkelende beekjes, door diepe dalen met afwisseling tussen kleurrijke bossen, open velden en zelfs een spectaculaire waterval. Een beetje klimmen hier en daar, soms op smalle steile paadjes, soms op bredere paden met mooie vergezichten. Reken maar op een ware belevenis. Tijdens de wandelingen ervaar je complete rust, hier kom je zelden iemand tegen.

Het speuren bestaat voornamelijk uit mantrailing, het zoeken naar een vermist persoon. Op twee van de vier dagen ga je drie uur lang speuren in een groepje van maximaal 6 honden, onderverdeeld in een ochtendgroep en een middaggroep. Alle 6 honden zijn mee tijdens de speurworkshop waarbij iedereen om de beurt de vermiste persoon gaat zoeken. De afstanden en moeilijkheidsgraad wordt per hond aangepast aan de ervaring van de hond.

Op de speurdagen heb je een halve dag ‘me-time’ om lekker te ontspannen. Jouw hond is er in ieder geval wel aan toe om te rusten na een intense speurworkshop. Je kunt je dan lekker voor de open haard nestelen of je tijd naar wens invullen. Eventueel kun je een korte wandeling maken in de omgeving.

We verblijven in een authentieke boerderij op basis van 2 personen per kamer. Een kamer voor jezelf is tegen een extra bijdrage ook mogelijk.

Indien je met 2 of 3 personen in een kamer wilt, kan dit natuurlijk ook, geef dit aan bij je reservering.

De boerderij ligt in een mooi dal omgeven door bossen en omringd door een stromende beek. Het water hoor je zelfs binnen stromen. Heerlijk toch? Alle vegetarische maaltijden zijn inclusief, zo ook thee, koffie en versnaperingen.

‘Wandelen is even alles laten lopen.’

Informatie

Jouw hond
* heeft een leeftijd van minimaal 1,5 jaar* heeft fysiek een goede conditie en geen overgewicht
* is emotioneel stabiel
* kan goed met veranderende omstandigheden omgaan
* loopt zonder problemen aan de lijn
* draagt een Y-tuigje
* wordt geleid met een lange lijn van minimaal 5 meter (geen flexlijn)

Aantal personen/honden
Aantal honden: er geldt een maximum aantal van 12 personen met 1 hond per persoon.

Bij de mantrailing wordt iedereen in 2 groepen verdeeld van maximaal 6 honden per groep. De wandelingen doen we met zijn allen gezamenlijk waarbij de honden aangelijnd zullen zijn.

Fitheid
Een goede conditie is zowel voor de hond als begeleider vereist. We wandelen twee maal meerdere uren (ongeveer tussen de 3 & 4 uur), 95% op onverharde paden, klimmend en dalend. Er wordt maximaal 12 km in een wandeling gelopen.

Data
4 dagen: donderdag 24 t/m zondag 27 oktober 2024

Locatie
Vulkaan Eifel, Duitsland
+/- 2,5u rijden vanaf Nijmegen

Informatie

Kosten reis €780,-***
Inclusief

* 2 wandeltochten
* 2 x 3 uur durende workshop mantrailing
* ontbijt, lunch & diner (allen vegetarisch)
* koffie, thee, water en versnaperingen
* bijdrage per hond
* 3 overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
* 24 uur per dag persoonlijke reisbegeleiding door ervaren gidsen
* schoonmaakkosten
* e-book Hoe bereid ik mijn hond voor op langere tochten?

___

*** Voor een individuele kamer geldt een eenmalige toeslag van in totaal 100 euro.

Exclusief
* reiskosten naar bestemming (voor deze reis is een eigen auto vereist)
* overige consumpties
* annuleringsverzekering
* reis- en ongevallenverzekering

Inschrijven
Inschrijven voor deze reis kan tot 6 weken voor vertrek.

*** Het speur & wandelweekend gaat door bij aanmelding van minimaal 10 deelnemers.

Het speur- en wandelweekend in de Eifel wordt in samenwerking met True Natrure Trails georganiseerd. True Nature Trails organiseert avontuurlijke wandelreizen voor mensen met hun hond. Onze samenwerking is jaren geleden tot stand gekomen door onze liefde voor dieren en ons beider missie is om het welzijn van dieren te vergroten en meer bewustzijn te creëren op het gebied van samenleven, gezondheid, gelijkwaardigheid & stressreductie bij de hond. Voor ons staat het welzijn van hond & mens centraal, ook respect voor de natuur is vanzelfsprekend.