Speurneuzen workshop~ ontdek het talent van je hond ~

Super gave, drie uur durende speurneuzen workshop.

In deze workshop gaan we op zoek naar een vermist persoon, ook wel mantrailing genoemd, waarbij de hond met zijn neus werkt. Tijdens het speurwerk kijken we naar de ervaring van het individu en passen de moeilijkheidsgraad daarop aan.

Ervaring is niet nodig, elke hond kan hieraan meedoen. Speuren is voor de hond een natuurlijke gave, ook jouw hond heeft een superieure neus!

In deze workshop wordt je hond geestelijk uitgedaagd en is lekker fysiek bezig. Ook voor honden die makkelijk worden afgeleid is dit een perfecte manier om zich volledig te leren concentreren op een taak in plaats van bezig te zijn met elke trigger. Het draagt daarnaast bij aan het zelfvertrouwen van de hond.

Speuren is een natuurlijke bezigheid, waarbij de opwinding laag wordt gehouden, de hond blijft daardoor fysiek rustig terwijl het mentaal inspannend is. Het is een super fijne manier om samen bezig te zijn, zonder stress en fysieke nadelen.

Geef je snel op, er is plaats voor maximaal 6 honden.

‘Happiness is the new parfume.’

Data locatie Ede

zaterdag 13 januari 09.30 – 12.30u
zaterdag 13 januari 13.30 – 16.30u (1 plek vrij)

Voorwaarden
Minimale leeftijd van de hond is 11 maanden.
Gebruik van tuigje is verplicht
Gebruik van lange lijn, minimaal 5 meter is verplicht (ook te leen)

Bijdrage: 75 euro per deelnemende hond
Inschrijven gaat op volgorde van aanmelding en betaling.

De speurneuzenworkshop wordt in samenwerking met True Natrure Trails georganiseerd. True Nature Trails organiseert avontuurlijke wandelreizen voor mensen met hun hond. Onze samenwerking is jaren geleden tot stand gekomen door onze liefde voor dieren en ons beider missie is om het welzijn van dieren te vergroten en meer bewustzijn te creëren op het gebied van samenleven, gezondheid, gelijkwaardigheid & stressreductie bij de hond. Voor ons staat het welzijn van hond & mens centraal, ook respect voor de natuur is vanzelfsprekend.