Systemisch werk
met honden
~ TRY-OUT ~

In deze workshop gaan we een hulpvraag onderzoeken van één van de deelnemers met betrekking tot de hond of persoon. De hond kan hierbij fysiek aanwezig zijn maar dit is niet noodzakelijk. Een opstelling (met of zonder dieren) is een krachtige en zeer effectieve manier om iets uit het onderbewuste inzichtelijk te maken. Het laat ons snel en zonder veel woorden zien én voelen wat de onbewuste oorzaak is achter een specifiek gedrag of situatie.

Opstellingen helpen ons om verborgen verbanden te gaan zien op het grotere geheel, waar zowel jouw hond als jijzelf onderdeel van zijn. Wanneer er sprake is van een disbalans kunnen we weer bewustzijn krijgen op, en nieuwe mogelijkheden vinden om ons op een liefdevolle manier los te maken van onbewuste of niet-dienende oude patronen.

In deze workshop ben je vraagsteller of representant in een groep van maximaal 8 deelnemers. Uit de groep deelnemers kiest de vraagsteller intuïtief de plaatsvervangers voor jezelf, andere mensen, dieren of situaties waar je vraag mee samenhangt. Deze mensen, de plaatsvervangers, noemen we representanten.

Onder begeleiding worden er systemische vragen gesteld die het proces van de hulpvraag en de hond of persoon dienen. De ervaringen die hieruit voortkomen geven vaak een diep inzicht in wat zich afspeelt op een onbewuste laag.

‘Waar de comfortzone eindigt,
begint de magie!’

Voor wie?

Een (familie)opstelling is uitermate geschikt om onzichtbare (relatie)dynamieken of gedragspatronen aan het licht te brengen. Heb je een persoonlijk vraagstuk? Een bepaald thema wat zich steeds weer aan dient in je leven en die je liever kwijt bent dan rijk? Systemisch werk kan je inzicht geven in de oorzaak hiervan en/of de verborgen kanten.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan een opstelling. Uit ervaring blijkt dat iedere deelnemer, elke representant, iets of iemand vertegenwoordigt uit het systeem. Ze kunnen jou, andere mensen of zelfs je hond representeren, maar ook abstracte elementen als het leven zelf, het gemis, de angst, het lot of de geboortesituatie.

Jouw hond

Honden zijn natuurlijke meesters in het spiegelen van wat er speelt. Vanuit hun authentieke zelf laten ze soms op confronterende wijze zien wat je zelf niet ziet. Honden dragen geen maskers, hebben geen verborgen agenda en laten dingen zien zonder enig oordeel. Ze reageren puur natuur. Er kunnen maximaal 2 honden komen, van 2 verschillende vraagstellers.

Informatie voor de desbetreffende hond van de hulpvraag: de hond wordt nergens toe gedwongen en is vrij om zelf keuzes te maken in de sessie. Indien het de hond teveel wordt heeft hij/zij de keuze om zelf uit de situatie of het contact te stappen. Een vereiste is dat de hond geen stress ervaart in het bijzijn van andere (vreemde) mensen. De hond wordt niet aangeraakt.

Wat levert het je op?
* inzicht in een specifieke situatie voor hond of mens
* inzicht in dat wat onzichtbaar is
* een ervaring als vraagsteller of representant
* inzicht in (onzichtbare) energetische velden
* trauma’s kunnen geheeld worden
* inzicht in verborgen (familie)patronen
* inzicht in relatiedynamiek tussen mens en hond
* werkt helend en verhelderend op zielsniveau
* een ervaring om de controle los te laten

Aantal personen
Maximaal 8 deelnemers waarvan;
max. 2 vraagstellers/ max. 6 representanten

Locatie: Didam

Datum: vrijdag 2 februari 2024, 10u tot 14u

Try-out bijdrage
– vraagsteller €49,50 (i.p.v. €75 euro)
– representant €17,50 (i.p.v. €25 euro)
– inclusief koffie/thee, versnaperingen en soep

*** de workshop gaat door bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers.

Het systemisch werken met honden wordt in samenwerking met True Natrure Trails georganiseerd. True Nature Trails organiseert avontuurlijke wandelreizen voor mensen met hun hond. Onze samenwerking is jaren geleden tot stand gekomen door onze liefde voor dieren en ons beider missie is om het welzijn van dieren te vergroten en meer bewustzijn te creëren op het gebied van samenleven, gezondheid, gelijkwaardigheid & stressreductie bij de hond. Voor ons staat het welzijn van hond & mens centraal, ook respect voor de natuur is vanzelfsprekend.