Slide thumbnailTrauma therapie voor honden

Trauma Therapie bij honden is nog vrij onbekend in de hondenwereld. Terwijl veel honden last hebben van opgeslagen trauma (‘s) wat zich kan uiten in allerlei problematiek. Van agressie tot volledig panisch gedrag, maar ook slecht eten, niet alleen thuis kunnen zijn, angsten tot fobisch gedrag maar ook bijvoorbeeld huidproblemen. Uiteraard kunnen er ook allerlei andere oorzaken onder deze problematiek zitten. Het blijft daarom van belang om goed uit te zoeken waar de oorzaak van de oorzaak zit. Door mijn jarenlange ervaring, intensieve zoektocht en daardoor zeer breed opgeleid in combinatie met mijn scherpe intuitieve waarneming ben ik in staat om te onderzoeken waar het nu precies omgaat.  Waarbij de hond en zijn/ haar subtiele communicatie een grote rol speelt. Komen we dan uit op trauma dan kan traumatherapie veel verlichting geven.

Hoe ziet trauma therapie er dan uit bij honden.
Elke casus ziet er weer anders uit, daarom is het niet zo eenvoudig om hier woorden aan te geven.

Het kan er als volgt uitzien!

Achterhalen van de oorzaak
Het achterhalen wat er nu precies aan de hand is kan doormiddel van o.a.  observatie, gesprek met eigenaar, invoelen en afstemmen op hond en eigenaar, intuitief contact, fysiek contact met de hond, gebruik van biotensor.

Oorzaak boven water
Mijn talent zit hem in het feit dat ik de angel boven water halen wat prioriteit heeft in het moment. Dit zijn vaak geen ellenlange verhalen, maar kort en krachtige boodschappen, zoals bijvoorbeeld een issue bij de geboorte, waardoor de hond een scheidingsconflict kan ervaren en daardoor niet alleen thuis kan zijn. Of de hond heeft honger gekent, waardoor er nu een agressieprobleem met voer is. Of de hond heeft al vroeg afscheid moeten nemen van de moederhond, of nog erger geen afscheid kunnen nemen, dan kan er een probleem ontstaan met jezelf niet kunnen dragen in deze wereld, wanneer dezelfde problematiek bij de eigenaar bewust of onbewust aanwezig is, kan deze weer getriggert worden door het gedrag van de hond.

Therapie
Geheel afhankelijk van wat er boven water komt kan het trauma in beweging gebracht worden of als in in beweging gebracht door inzicht te verkrijgen. Wanneer er meer in beweging gebracht kan worden is de hond hierin bepalend. Beweging brengen is, beweging brengen in het frequentieveld van het trauma. Dit kan door fysieke aanraking, door intuitief contact, door de frequentie van edelstenen, de frequentie van eterieche olien, frequntie van bachbloesems, frequentie van stemvorken of via de biotensor. Alles draait om beweging in de energie/ frequentievelden. Een klein deel van de principes uit Holistische EMDR voor dieren kan meegenomen worden in de therapie dmv geluid en/of aanraking. Alleen EMDR werkt niet voldoende bij dieren is mijn ervaring. Omdat ik op vele lagen werk fysiek/ mentaal/ emotioneel en energetisch worden al deze lagen in beweging gezet indien nodig.

De hond heeft tijdens de therpie de leiding. In volledige afstemming bepaalt het dier wat hij/zij nodig heeft, hoelang en hoeveel tijd er tussen zit tijdens de behandeling daarom kan een sessie een uur duren of twee en half uur! Tussendoor gebeurt het vaak dat de hond even gaat slapen. Het kan ook zijn dat we eerst starten met een wandeling en daarna pas de therapie gaan toepassen. Geheel afhankelijk van wat er speelt!

Wanneer kies je voor trauma therapie?

Fysiek

Wanneer klachten blijven aanhouden en er geen aanwijsbare oorzaak gevonden kan worden!

Emotioneel/mentaal

Soms is er bewustzijn op een trauma in dit leven, simpelweg omdat je getuige was van de gebeurtenis.

Energetisch

Trauma kan zich vastzetten in het energetische lichaam, veelal kunnen wij dat niet waarnemen met een diedimensionale blik.

Spiritueel

Op spiritueel vlak kunnen we de eventuele schaduwen of onzichtbare patronen ontrafelen die op dat moment naar de oppervlakte komen om jou en/of je dier te helpen/ondersteunen in zijn proces.

“Ik heb ook bestaansrecht in alles wie ik ben en hoe ik doe.

Ondersteun mij alleen wanneer ik lasten ervaar.”

Hoe ziet een sessie eruit?

Trauma therapie vind altijd live plaats, bij de hond thuis of op de locatie van De Wonderlijke Reis in De Klomp, afhankelijk van wat het beste is voor de hond of afhankelijk van de vraagstelling.

Een sessie duurt minimaal 1uur tot 2uur

Bijdrage per sessie: € 135,00
*  excl. eventuele reiskosten
– 49 cent per kilometer
– boven 30 minuten reistijd komt er €20 per half uur reistijd bij